X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Primar condamnat la 6 ani de închisoare!

21 aug. 2013,, 09:34   Societate
3281 0
Foto: zi-de-zi.ro
Primarul satului Holercani, Dubăsari, a fost reținut recent pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 600 de mii de lei, transmite NOI.md.

Urmare a investigațiilor s-a constatat că în 2010, în lipsa deciziei consiliului local, primarul a încheiat ilegal cu un agent economic un contract de arendă a unui teren public. De asemenea, acesta este învinuit că în comun cu secretara Consiliului local Holercani au scos la licitaţie prin decizii falsificate circa 40 de hectare teren public. În total, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 600 de mii de lei.

Conform legislației în vigoare, primarul de Holercani a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de detenţie cu privarea dreptului de a exercita funcţii publice pe un termen de 4 ani. Prin aceeaşi sentinţă, secretara Consiliului local Holercani a fost condamnată la amendă penală în mărime de 6 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?