X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Delegația Republicii Moldova va participa la funeraliile Regelui Mihai

12 dec. 2017,, 15:11   Politică
3986 3

Președintele Igor Dodon l-a mandatat pe consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, să participe din partea Președinției R. Moldova la funeraliile Majestății Sale Regele Mihai al României, care vor avea loc la sfîrșitul acestei săptămîni.


Informația a fost confirmată de șeful statului pentru Ziarul NAȚIONAL.

Parlamentul R. Moldova va fi reprezentat la funeralii de către o delegație condusă de președintele Parlamentului Andrian Candu. Din delegație vor mai face parte vicespicherul Iurie Leancă și deputații Vladimir Hotineanu, Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Nae-Simion Pleșca și Valeriu Ghilețchi.

Potrivit programului funeraliilor făcut public de Casa Regală a României, miercuri, 13 decembrie, începînd cu ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Între orele 14.00 - 15.00, instituția președintelui Republicii Moldova și a președintelui României, membrii Guvernului Republicii Moldova și ai României, membrii Parlamentului Republicii Moldova și ai României vor transmite condoleanțe la Castelul Peleș. Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormîntarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?