Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Încă doi lideri ai organizației criminale “Makena” au fost arestați (VIDEO)

2 aug. 2013,, 14:30   Societate
8883 0
Foto: ziare.com
La Chișinău au fost arestați doi lideri ai organizației criminale “Makena”, anunță Procuratura Generală. Este vorba despre doi locuitori ai capitalei, unul dintre care era considerat drept „mîna dreaptă” al lui Vladimir Moscalciuc, alias “Makena”, care, potrivit Procuraturii, în calitate de verigă intermediară în ierarhia criminală, ar fi acumulat și repartizat bani din visteria tenebră a organizației criminale “Makena”, relatează NOI.md.

Actualmente, la demersul procurorilor, ambii se află în arest preventiv.

Concomitent, Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală în privința a patru lucrători medicali angajați al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, învinuiți de condiționarea decesului unui deținut în februarie anul trecut. Potrivit datelor procurorilor, victima a fost șantajată și maltratată de către membrii organizației “Makena”, întrucît refuza să le achite bani pentru visteria tenebră, cauzîndu-i leziuni corporale de grad diferit.

Investigațiile au arătat că decesul deținutului a survenit din cauza neacordării asistenței medicale de către medicii din cadrul DIP. Procurorii le-au înaintat învinuirea celor 4 lucrători medicali, iar în scurt timp aceștia vor compărea în fața judecătorilor.

Procuratura continuă investigarea cauzei penale ce vizează activitatea organizației ”Makena” pe teritoriul penitenciarelor din republică, care, potrivit probelor acumulate sînt favorizați de unii angajați ai DIP.

La această etapă, procurorii i-au deferit deja justiției pe 8 din cei 17 angajați ai DIP, acuzați în baza articolelor „depășirea atribuțiilor de serviciu”, “determinarea martorilor și părților vătămate la depunerea de declarații mincinoase”, și “amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”.

În aprilie anul trecut, 11 membri ai organizației “Makena” au fost condamnați în total la 175 de ani de detenție. Cauza penală a fost declanșată la începutul anului 2010, ca urmare a plîngerilor unor deținuți. Ulterior, 8 angajaţi ai DIP, complici ai organizaţiei criminale „Makena”, au fost reținuți.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?