X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Patru copii abandonaţi pe străzile capitalei, în ploaie şi vînt

29 noi. 2017,, 09:41   Capitala
3151 0

Doar în ultimele zile, pe străzile capitalei, au fost găsiţi fără supraveghere patru copii.

Aceştia au vîrste între doi şi şapte ani. Trei au fost găsiţi noaptea trecută, iar cel de-al patrulea se află la Institutul Mamei și Copilului de sîmbătă. Poliţia investighează cazurile.

Un băieţel de patru ani şi o fetiţă de şapte ani, frate şi soră, au fost observați luni seara de polițistul de sector în preajma unui restaurant de pe Calea Ieșilor din Capitală.

În ploaie și în vînt, cei doi frati și-au asteptat mama minute bune într-o stație din sectorul Buiucani. Femeia însă nu a mai apărut. Micuții au fost găsiți de polițiști în jurul orei 17.00, după ce înserase deja.

Copiii au fost lăsaţi la un centru de plasament din capitală. Între timp, oamenii legii au dat de mama micuţilor. Femeia are 27 de ani şi este originară din satul Chipeşca, raionul Şoldăneşti, însă locuia cu chirie în sectorul Buiucani.

„S-a constatat că mama copiilor face abuz de alcool. Urmează să fie sesizată autoritatea locală, în special asistenţa socială, pentru a iniţia o investigaţie și pentru a lua o decizie în acest context referitoare la soarta ulterioară a minorilor”, a spus Adrian Jovmir, ofițer de presă al Poliției Capitalei.

Pe seama acestui caz s-a autosesizat şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului.

„A fost identificată, acum este la Inspectoratul de Poliţie şi urmează ca ulterior să vină la noi şă discutăm şi să vedem care a fost cauza că aceşti minori au fost găsiţi în stradă", a spus Rodica Terehovschi, şef interimar al Direcţiei protecţia copilului.

Un caz similar s-a produs noaptea trecută în sectorul Rîşcani al capitalei. O fetiţă de patru ani a fost uitată de către mama sa în apropierea unui local de pe strada Cucorilor, unde a chefuit toată noaptea împreună cu prietenii. Micuţa a fost observată în jurul orei 5.00 de către un barmen, care a alertat poliţia.

„Pînă la urmă a fost identificată o prietenă a mamei copilului, care a declarat că ar fi lăsat-o în grija ei. Ea ar fi plecat cu nişte cunoscuţi în oraş. Respectiv, acesta avea nevoie să plece şi a lăsat copilul în cafeneaua unde a lăsat-o mama ei", a declarat Adrian Jovmir, ofițer de presă al Poliției Capitalei.

Fetiţa a fost internată la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală.

„Desigur, este o traumă psihică, cînd un copil se găseşte singur în stradă. Dar acum starea este satisfăcătoare şi nu necesită intervenţii", a precizat Elena Stavic, medic de urgenţă.

Sîmbătă noaptea, la Institutul Mamei Copilului a mai fost adus din stradă un băiat de 7 ani. În urma investigaţiilor medicale, s-a constatat că micuţul este perfect sănătos. El rămîne însă internat în spital, întrucît de trei zile nimeni nu s-a interesat de el. În prezent, poliţia se află în căutarea părinţilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?