X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

În Moldova este planificată crearea unei noi subzone ZEL

23 noi. 2017,, 11:21   Economie
2774 0

În raionul Călărași ar putea fi creată o subzonă a Zonei Economice Libere, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, despre acest lucru a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în timpul vizitei sale de lucru la această unitate administrativ-teritorială și a întîlnirilor cu autoritățile locale.

«Considerăm că raionul Călărași are o infrastructură excelentă pentru dezvoltarea unei platforme industriale, bazate pe tehnologii și inovații moderne și vom sprijini eforturile autorităților locale de a crea o subzonă a Zonei Economice Libere din această regiune", a declarat Octavian Calmîc.

El a menționat că după finalizarea proiectelor de infrastructură de interes național, în special, a gazoductului Ungheni-Chișinău, care traversează teritoriul raionului Călărași, a traseului național și apeductului dintre municipiile Chișinău – Ungheni, precum și a altor programe de dezvoltare regională, raionul Călărași va avea o infrastructură excelentă pentru dezvoltarea unei platforme industriale, bazate pe tehnologii și inovații moderne.

În acest context, președintele raionului Călărași, Sergiu Artene, l-a informat pe vicepremier că autoritățile raionale deja au identificat circa 50 de hectare, care ar putea servi drept platformă pentru viitoarea subzone a ZEL. Mai mult, Sergiu Artene a menționat că deja se duc tratative cu potențiali rezidenți, care sînt gata să realizeze proiecte investiționale în industria ușoară, agrobusiness, prestare servicii etc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?