Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Curriculumul școlar ar putea fi modificat

15 noi. 2017,, 11:20   Societate
2894 1

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a început un turneu prin școlile din țară, pentru a afla cerințele, atît ale profesorilor, cît și ale elevilor în vederea reformării curriculumului de învățămînt.

O primă vizită a avut loc la Liceul Academiei de Știinte a Moldovei, notează NOI.md.

Monica Babuc a declarat că nu întîmplător a fost aleasă aceasta școală ca prim punct al turneului pentru consultările privind noul curriculum, acesta fiind un loc cu experiențe pozitive în acest sens, care ar putea servi chiar ca elemente de bază ale reformei ce urmează.

În cadrul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, elevii au în prezent 24 de ore pe săptămînă, față de 29-30 de ore pe săptămînă din celelalte instituții de învățămînt. Cele șase ore rămase sînt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat.

Profesorii și elevii au menționat că reforma curriculară este absolut necesară, iar planul de învățămînt trebuie individualizat și axat pe necesitățile de studiu ale copiilor. Elevii își doresc să aibă posibilitatea de a se concentra pe materiile care îi interesează pentru admiterea la universitate și pe cariera profesională pe care și-o vor alege.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?