Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

PLDM și PL critică numirea Silviei Radu

6 noi. 2017,, 13:09   Politică
3275 1

Exponenții PL și PLDM califică drept abuzivă și ilegală decizia de numire a Silviei Radu în funcția de primar interimar al capitalei, notează NOI.md.

Deputatul liberal-democrat Iurie Țap a amintit că, potrivit Constituției, autoritățile administrației publice, prin care se exercită autonomia locală în sate și în orașe, sînt consiliile locale alese și primarii aleși, or, Silvia Radu nu întrunește condițiile de eligibilitate.

„Interimatul funcției de primar poate fi realizat de o persoană care are statutul de ales local (consilier municipal). În caz contrar, se încalcă principiile constituționale ale eligibilității și reprezentativității administrației publice locale. Nihilism juridic, dar și lipsa culturii politice și celei administrative ...sau interesele prevalează asupra Constituției și bunului simț?! Apropo, dar ce spune Cancelaria de Stat?”, se întreabă Iurie Țap.

Și liberalii au condamnat modul în care a fost desemnată în funcție fosta directoare a „Gas Natural Fenosa”. Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu afirmă că astfel democrații au intrat pe ușa din spate la conducerea Primăriei.

„Doar în Republica Moldova vei putea întîlni o astfel de măsură defectă de înțelegere și aplicare a democrației și statului de drept, cînd un viceprimar (declarat de Consiliul Europei – individ neautorizat) numește prin dispoziție alți doi viceprimari, apoi pe unul dintre aceștia (Silvia Radu – „independentă" de la PD) îl desemnează drept primar general interimar, iar dumnealui (Nistor Grozavu – îndrăgostit subit de PD, fiind în așteptare febrilă a acceptării sale în rîndurile izbăvitoare și protectoare ale partidului de guvernare) își rezervă, prin dispoziție, „umila" poziție de simplu viceprimar”, a comentat Munteanu.


Menționăm că astăzi Nistor Grozavu a semnat două dispoziții prin care fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa” Silvia Radu și consilierul municipal PPEM Ruslan Codreanu au fost numiți în calitate de viceprimari ai capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?