X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

S-a decis! CMC a votat pentru extinderea Cimitirului „Sfîntul Lazăr” (VIDEO)

31 oct. 2017,, 13:33   Capitala
3071 0

Consiliul Municipal Chișinău a votat, astăzi, proiectul de decizie privind extinderea Cimitirului „Sfîntul Lazăr” din strada Doina din Chișinău, transmite NOI.md.

Potrivit deciziei, 37 hectare de teren vor trece din proprietatea comunei Grătiești în proprietatea municipiului Chișinău, devenind parte a cimitirului.

Schimbul terenului se va face contra unei sume de 40 de milioane de lei, care vor fi plătiți pînă în anul 2020. Actualmente, au fost alocați patru milioane de lei pentru comuna Grătiești.

În cadrul ședinței, consiliera PL Tatiana Gutium a spus că banii alocați comunei Grătiești sînt foarte puțini. În replică, şefa Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a spus că banii vor fi alocați treptat, pînă în prezent cele cîteva milioane fiind destinate asigurării cu apă potabilă a comunei.

Totodată, Ludmila Boțan a spus că pe marginea acestei decizii se discută din luna martie, ulterior a fost făcut și studiul de fezabilitate, iar aprobarea proiectului de decizie nu mai poate fi amînată.


De asemenea, Boțan a spus că, în proiect a fost propusă și construcția unui crematoriu.

Pe de altă parte, președintele fracţiunii PCRM şi ai acelora din afara partidelor din CMC, Vasili Chirtoca, a spus că nu susține propunerea privind construcția crematoriului, deoarece, acesta nu este în stilul tradiției creștinești.

“Sînt tradiții care sînt mai importante decît zeci de hectare. Cred ca crematoriul nu este tradiția noastră creștinească și nu trebuie să provocam oamenii să renunțe la tradițiile lor. Nu susținem propunerea cu crematoriile”, a spus Chirtoca.

Într-un final, proiectul de decizie a fost votat, iar prevederea privind crematoriul nu s-a regăsit în proiect.

În Chișinău sînt 11 cimitire, Cimitirul „Sfîntul Lazăr” este cel mai nou dintre ele și funcționează din anul 1965. Cimitirul de pe strada Doina este cel mai mare din Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?