X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Noi detalii despre incidentul aviatic din iunie (VIDEO)

23 oct. 2017,, 18:15   Societate
3319 0

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a prezentat raportul preliminar privind incidentul în care a fost implicat avionul ATR42-500, ce aparținea TAROM.

Pe data de 4 iunie, aeronava efectua zborul București-Chișinău. Zborul în sine a fost normal, aterizarea însă nu a putut fi catalogată drept una reușită. După aterizarea pe banda 08 a Aeroportului Internațional Chișinău, avionul s-a mai deplasat prin iarba aproximativ 90 de metri.

Echipajul a încercat să readucă aeronava pe suprafața din beton, folosind motorul stîng la ralanti, iar motorul drept "în regim de așteptare", informează independent.md. Cînd avionul a revenit pe pistă, șasiurile acestuia au lovit farurile de la marginea pistei din beton. Ca urmare, aeronava a virat spre dreapta, traversînd pista pe diagonală și intrînd iarăși ușor pe gazon. Din fericire, în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Conform acordului încheiat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Moldova și Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile din România, cea de-a doua instituție a efectuat investigații pe marginea acestui caz. Potrivit comunicatului, Centrul se află în faza finală a anchetei și în curînd va fi pregătit să ofere toate detaliile incidentului aviatic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?