X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

FAO: Moldova este pregătită pentru protecţia şi dezvoltarea resurselor genetice vegetale

20 oct. 2017,, 09:40   Societate
3033 2

Moldova este pregătită pentru protecţia şi dezvoltarea resurselor genetice vegetale pentru alimentaţie şi agricultură.

Despre aceasta s-a discutat joi, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată finalizării Proiectului "Suport pentru dezvoltarea Programului Naţional pentru Resursele Genetice Vegetale", realizat în Moldova cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Surse din cadrul organizaţiei la Chişinău au comunicat că proiectul este implementat în Moldova din 2015, iar bugetul acestuia este de $ 300 mii.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Şerban, a spus la conferinţă că, "pe termen lung, programul va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării naţionale, securitatea alimentară, agricultura durabilă şi conservarea biodiversităţii prin utilizarea plantelor genetic eficiente".

Vicepreşedintele FAO în Moldova, Tudor Robu, a subliniat importanţa implicării tuturor părţilor interesate în implementarea Programului naţional.

Pe lîngă elaborarea sa, proiectul a inclus instruirea experţilor, cercetătorilor şi tehnicienilor care vor gestiona Banca de Resurse Genetice Vegetale, documentarea şi utilizarea reproducerii.

De asemenea, FAO a oferit instrumente şi echipamente moderne pentru instruirea specialiştilor laboratoarelor Institutului de Genetică Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM, care a luat asupra sa responsabilitatea pentru conducerea Băncii Naţionale de Resurse Genetice Vegetale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?