Ultima oră! UE stopează finanțarea pentru reformele din Justiție

Ultima oră! UE stopează finanțarea pentru reformele din Justiție

UE anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției, transmite NOI.md

Aceste fonduri au fost disponibile pentru autoritățile din Republica Moldova care au fost de acord să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015.

UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient.

Acest lucru înseamnă că autoritățile din Republica Moldova nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme a sectorul justiției, în valoare de 28 milioane EUR. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, a menționat: "UE continuă să ofere suport moldovenilor, care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. Analizăm acum asupra modului în care am putea să ajutăm cetățenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor."

UE a pus în așteptare plățile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare. Data la care vor fi făcute plățile va fi clarificată în timp util.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

BCNBYF 11 oct. 20:01

А крах страны произошел уже давно!............Если Молдова на коленях принимает подачки извне, соглашаясь на все колониальные условия - это не крах страны?.......Если страна в огромных долгах, а власть ворует миллиарды, убивает экономику, доводит народ до нищеты и бегства молодежи из страны - то это ли не крах страны?.........

кассир жд 11 oct. 18:28

Халява заканчивается ! В Молдове начинается дебилизация населения "для чайников " Кто не работает, тот не ест !

ну и ну! 11 oct. 18:07

Если ЕС прекратит поддержку Молдовы,то это будет просто крах страны и ее легко смогут затащить в стойло таежного союза.А это значит еще на долгие годы не будет видно просвета в "тоннеле".

HURMUZACHI@MAIL.RU 11 oct. 17:56

PERSOANELE CE OCUPĂ LOCURI RESPONSABILE ÎN JUSTIȚIA RM AR LUCRA ȘI FĂRĂ SALARIU,NUMAI SĂ LE FIE GARANTAT POSTUL PE UN TERMEN BUNIȘOR, DACĂ ȘI MAI PRINCIPIAL,, APOI AR FI DE ACORD ȘĂ PLĂTEASCĂ O MICĂ SUMĂ LUNARĂ ÎN BUGETUL STATULUI, CA GARANȚIE A DEȚINERE POSTUL ÎN JUSTIȚIE. E O CORUPȚIE GREU DE IMAGINAT ÎN ACEST DOMENIU.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load