X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PCRM va participa la referendumul de demitere a lui Chirtoacă

6 oct. 2017,, 16:30   Capitala
3190 0

Partidul Comuniştilor (PCRM) va participa la referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Chişinăului. O decizie în acest sens a luat Comitetului executiv politic al Comitetului Central al PCRM.


În document, comuniştii amintesc că ei întotdeauna au fost împotrivă ca principalul oraş al ţării să fie condus de acest personaj".

"În cei 10 ani de conducere defectuoasă şi incompetentă a lui Chirtoacă, Chişinăul s-a transformat în una dintre cele mai neîngrijite şi neamenajate capitale din Europa, dar şi din spaţiul postsovietic. De-a lungul acestei perioade, Chişinăul nu s-a dezvoltat, ci a degradat. Noi întotdeauna am considerat că el este o persoană mediocră şi iresponsabilă. Am avertizat în mod repetat orăşenii despre pericolul pe care îl reprezintă această persoană populistă care a ajuns la conducerea oraşului", se arată în document.

Potrivit acestuia, "aflarea de lungă durată şi nemeritată a lui Chirtoacă la conducerea capitalei Moldovei poate fi explicată prin susţinerea activă, inclusiv financiară, din partea mafiei municipale, precum şi din partea forţelor politice antiguvernamentale, inclusiv din străinătate".

"Situaţia a degradat într-o asemenea măsură, încît, la momentul actual, Chirtoacă, care practic a fost prins de mînă, se află sub urmărire în mai multe dosare de corupţie", se menţionează în document.

Referendumul este stabilit pentru data de 19 noiembrie. Pînă acum, doar Partidul Socialiştilor a anunţat că participă la acesta. Partidul Democrat, precum şi liberalii şi majoritatea partidelor de dreapta au declarat că boicotează referendumul. Dintre partidele cu influenţă, doar "Partidul Nostru" şi Partidul Popular European nu şi-au exprimat oficial. Aceste formaţiuni sînt reprezentate în Consiliul municipal Chişinău şi au votat cu socialiştii pentru referendum.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?