Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

AEE va oferi asistenţă consiliilor raionale

15 sep. 2017,, 10:30   Politică
2609 1

Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) va oferi asistenţă consiliilor raionale în elaborarea planurilor şi programelor de îmbunătăţire a eficienţei energetice.

Surse din cadrul AEE au relatat că directorul instituţiei, Alexandru Ciudin, a efectuat joi un şir de vizite de lucru în raioanele Soroca, Orhei, Şoldăneşti, Rezina şi Sîngerei pentru a întări relaţiile de cooperare cu autorităţile publice locale.

El şi-a manifestat toată susţinerea informaţională şi organizatorică pentru ca autorităţile locale să elaboreze documentele de planificare în domeniul energetic.

Agenţia menţionează că, potrivit legii cu privire la eficienţa energetică, autorităţile raionale au obligaţia de a asigura elaborarea, coordonarea şi aprobarea propriilor programe şi planuri de eficienţă energetică. Scopul final al acestor acţiuni este de a diminua consumul de energie. Programul local se elaborează pentru o perioadă de trei ani, iar planul local pentru un an.

Anterior, Agenţia pentru Eficienţă Energetică a organizat cursuri de instruire pentru managerii energetici angajaţi în sectorul public, care oferă asistenţă consiliilor raionale în elaborarea programelor şi a planurilor locale de eficienţă energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?