Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mai mulți parlamentari au renunțat la mandatele de consilieri, obținute în urma alegerilor locale

25 ian. 11:30   Politică
2405 0

Mai mulți parlamentari care au participat la alegerile locale și au luat mandate de consilieri municipali, au renunțat la ele. Este vorba despre cel puțin trei membri ai Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Mai mulți parlamentari care au participat la alegerile locale și au luat mandate de consilieri municipali, au renunțat la ele. Este vorba despre cel puțin trei membri ai Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), transmite realitatea.

De la PAS au fost aleși Adrian Belîi și Lilian Carp, locul cărora va fi ocupat de către Nicolae Arnăut și Igor Boldescu. De asemenea, din Consiliul Municipal Chișinău ar putea pleca și Veronica Briceag-Harbuz, validarea mandatului ei de deputată fiind inițiat de Comisia Electorală Centrală.
Veronica Briceag-Harbuz urmează să ocupe fotoliul deputatei Galina Sajin, care a demisionat la sfîrșitul lunii decembrie. În acest caz, mandatul rămas liber în Consiliul Municipal Chișinău ăi va reveni Dianei Roșca.

În Consiliul Municipal a fost aleasă și comunista Diana Caraman, însă a preferat să rămînă în Parlament. Așadar, mandatul de consilier din partea PCRM îi revine lui Adrian Domentiuc.

Pe de altă parte, deputatul Adrian Lebedinschi a preferat fotoliul de consilier municipal. El și-a anunțat demisia din Parlament pe 20 decembrie 2023.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?