Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4018

Comuniștii au rămas fără 11 consilieri

3 iul. 2013,, 10:38   Politică
3248 4
Foto: grenada.md
Consiliul orășenesc Edineț a decis ridicarea mandatelor a 11 consilieri din cadrul Partidului Comuniștilor. Asta deoarece aceștia nu s-au prezentat la ședință de cîteva ori, iar din lipsă de cvorum magistrații nu se puteau întruni, relatează NOI.md.

Viceprimarul de Edineţ, Valerian Ciobanu, a declarat pentru IPN că această măsură a fost necesară, deoarece Consiliul nu s-a putut convoca în şedinţă de 19 ori din cauza neprezentării consilierilor comunişti, în total 12 la număr, şi a 2 consilieri liberal-democraţi.

Cel de-al 12-lea consilier comunist şi-a depus mandatul din proprie iniţiativă. Și doi liberal-democrați ar putea rămîne fără mandat de consilier, tot din aceleași motive.

Viceprimarul de Edineţ susţine că, pînă acum, Consiliul nu a fost dizolvat, pentru că din decembrie au avut loc cîteva şedinţe, iar legislaţia prevede că acesta poate fi dizolvat, dacă nu se convoacă timp de 6 luni consecutiv. Astfel, două şedinţe au avut loc în decembrie anul trecut, cînd în localitate era stare de urgenţă, toate drumurile fiind blocate, iar apeductul central – îngheţat.

Consiliul s-a convocat în şedinţă cu doar 13 consilieri din 27 pentru a putea rectifica bugetul necesar la efectuarea lucrărilor de maximă importanţă. Şi în luna martie a avut loc o şedinţă deliberativă, cu 15 consilieri. Cei doi liberal-democraţi s-au prezentat la şedinţă şi chiar au votat unele decizii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?