Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un mare investitor îşi va iniţia afacerea în Moldova

12 sep. 2017,, 10:00   Economie
2591 0

Compania italiană CEO Industrie Celtex va investi 3-4 milioane de euro în deschiderea în Republica Moldova a unei fabrici de producere a hîrtiei igienice si produselor conexe, orientate spre export.

Anunțul a fost făcut de către preşedintele acestui grup industrial, Andrea Bernacchi, în cadrul întrevederii cu Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei și Infrastructurii, cu care a examinat oportunitățile de investiții în Republica Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, părțile au discutat despre climatul investițional și oportunitățile oferite de cele șapte zone economice libere și 11 subzone ale Moldovei pentru agenți economici rezidenți ai acestor platforme.


Andrea Bernacchi, președinte al CEO INDUSTRIE CELTEX, a menționat că intenționează să investească în Republica Moldova prin deschiderea unei fabrici de producere a hîrtiei igienice şi produselor conexe, orientate spre export. Fabrica ar urma să fie deschisă în ZEL Parcul Industrial Otaci-Business, cu o investiție inițială de 3-4 milioane de euro.

Andrea Bernacchi a accentuat că Grupul Industrie Celtex este unul dintre cei mai mari din lume în domeniul producerii si prelucrării hîrtiei, producerii utilajului medical şi în sferele conexe. Cifra de afaceri anuala a grupului este de 200 mil. euro.


Vitalie Iurcu a remarcat că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor și a salutat inițiativa de a investi în țara noastră, menționînd că compania italiană poate beneficia de condiții preferențiale oferite de zonele economice libere acordate investitorilor pe aceste platforme.

Din Grupul CEO INDUSTRIE CELTEX fac parte mai multe companii - Cartiera San Lorenzo, Celtex France, Cartiera Pratolungo, Parcul fotovoltaic din Montecarlo, Toscofibra, RosaUp, Punta Punta System, Tissu, Trend Ubimaior și Grupul Hecatec din Germania. Domeniul lor de activitate este producerea și comercializarea obiectelor igienice, instrumentelor medicale şi logistica. Cifra de afaceri anuală este de 200 mil. euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?