X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un moldovean a fost deportat din Federația Rusă

8 sep. 2017,, 11:20   Societate
2151 0

Pe parcursul a 24 de ore, vameșii au înregistrat mai multe acțiuni ilegale în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

- o persoană a încălcat regimul frontierei de stat al Republicii Moldova;
- 12 persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un caz de fals în actele de călătorie;
- doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- un caz de încălcare a regulilor de transportare a călătorilor;
- șase conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
- un conducător auto a încălcat regulile de exploatare a vehiculelor;
- două persoane puse la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În Federația Rusă nu a fost permisă intrarea a doi moldoveni, unul fiind deportat. Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 57 795 traversări, dintre care 30 963 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane 33 237 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 13 103 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 6 337 traversări.

În scopul sustinerii participantilor la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

La fel, înainte de a porni la drum să se consulte aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rînd, manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?