Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reacții în Senatul SUA după scandalul din jurul militarilor moldoveni

7 sep. 2017,, 15:51   Politică
11280 15

Scandalul din jurul participării militarilor moldoveni la exerciții multinaționale în Ucraina a avut un ecou și în Senatul american, notează NOI.md.

Senatorul republican John McCain, președinte al Comisiei pentru serviciile armate din Senatul american, a comentat subiectul pe o rețea de socializare. Oficialul s-a declarat dezamăgit de interdicția impusă de președintele Igor Dodon privind participarea militarilor la antrenamente în Ucraina.

„Dezamăgit să văd că președintele Moldovei blochează participarea militarilor la exerciții militare sub egida NATO”, a reacționat McCain.

Menționăm că Igor Dodon a respins inițiativa Ministerului Apărării privind participarea a 57 de militari moldoveni la exercițiul multinațional „Rapid Trident”, desfășurat în perioada 7-23 septembrie la Centrul de instruire militară "Iavoriov". După această decizie, Guvernul, la inițiativa premierului Filip, a adoptat o altă hotărîre, prin care a permis contingentului de militari să meargă în Ucraina. A urmat o altă reacție critică din partea șefului statului, care a decis să suspende decizia Executivului. Cu toate acestea, dispoziția emisă de Dodon a fost ignorată de conducerea Armatei Naționale, iar militarii au mers în cele din urmă în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?