X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Armata a ales să se supună dispoziției lui Filip

7 sep. 2017,, 10:20   Politică
7442 13

Un contingent al Armatei Naţionale, format din 57 de militari, participă, în perioada 7-23 septembrie curent, la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017”, desfăşurat la Centrul internaţional de menţinere a păcii Iavoriv din Ucraina, anunță Ministerul Apărării, citat de NOI.md.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelului Alexandru Marcuţa, scopul aplicaţiilor este dezvoltarea nivelului de interoperabilitate, consolidarea capacităţilor de apărare şi promovarea imaginii Armatei Naţionale pe arena internaţională, pentru participarea ulterioară la misiuni de menţinere a păcii.

Sursa a menţionat că, în cadrul activităţii, militari din 14 ţări îşi vor testa interoperabilitatea la îndeplinirea în comun a misiunilor practice la punctele de comandă şi control, de escortare a convoiului, de realizare a cordonului, operaţiuni de patrulare, dar şi de neutralizare a dispozitivelor explozive improvizate şi proceduri de evacuare medicală.

Pe 5 septembrie șeful statului a respins inițiativa Ministerului Apărării privind participarea a 57 de militari moldoveni la un stagiu de pregătire în Ucraina.

A doua zi Guvernul a luat o hotărîre privind participarea militarilor moldoveni la exercițiul multinațional, iar la scurt timp Igor Dodon a decis să suspende hotărîrea adoptată de Guvern.


Chiar și așa, decizia luată de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, iar militarii au mers totuși la exercițiul militar planificat în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?