Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Secretarul General al NATO a chemat la un răspuns global la acțiunile RPDC

7 sep. 2017,, 22:00   Externe
4434 0

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat joi că toate țările membre ale organizației trebuie să se conformeze sancțiunilor împotriva Coreei de Nord.

în condițiile în care comunitatea internațională încearcă să-și amplifice presiunea asupra regimului nord-coreean, care a efectuat recent cel mai puternic test nuclear al său, informează agenția de presă Reuters.

Întrebat dacă este îngrijorat de posibilitatea ca Rusia să se opună intensificării sancțiunilor împotriva Phenianului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Stoltenberg le-a declarat jurnaliștilor înainte de reuniunea miniștrilor apărării din UE care are loc la Tallin că 's-a convenit deja asupra unor sancțiuni în cadrul ONU și este extrem de important ca aceste sancțiuni să fie pe deplin implementate'.

SUA și-au prezentat miercuri la ONU proiectul pentru noi sancțiuni internaționale împotriva Coreei de Nord care are în vedere un embargo asupra petrolului (inclusiv a produselor rafinate și gazului lichefiat) cu destinația Coreea de Nord și care vrea să împiedice exportul de textile.

Americanii doresc de asemenea înghețarea bunurilor lui Kim Jong-Un și suspendarea finanțării expaților nord-coreeni în lume, al căror număr este estimat la peste 50.000 de ONU și care reprezintă o sursă importantă de venituri pentru regim.


Propunerea americană la ONU este susținută de Franța și Marea Britanie, dar ar putea să se lovească de veto din partea Chinei și a Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?