X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

SUA: Kim Jong-un cere cu insistență război

5 sep. 2017,, 12:40   Externe
1948 0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un vrea război, a declarat ambasadoarea SUA la ONU.

Ea a cerut Consiliului de Securitate cele mai dure sancţiuni cu putinţă împotriva regimului de la Phenian.

Un eventual nou set de sancţiuni va fi negociat, în condiţiile în care China şi Rusia au făcut apel la găsirea unor soluţii diplomatice.

Ambasadoarea americană la ONU a declarat că abordarea pas cu pas şi negocierile purtate până acum nu au funcţionat.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU: „Trebuie să le spun membrilor Consiliului de Securitate al ONU: ce-i prea mult e prea mult! Trebuie să adoptăm cele mai dure măsuri cu putinţă. Puterile nucleare îşi înţeleg responsabilităţile. Kim Jong-un nu dă nicio dovadă de aşa ceva. Modul abuziv în care foloseşte rachetele şi ameninţările sale nucleare demonstrează că el cere război.”


Un nou set de sancţiuni împotriva Phenianului va fi negociat în cursul acestei săptămâni şi ar putea fi votat lunea viitoare.

China, principalul partener economic al nord-coreenilor, a anunţat că a cerut Phenianului să renunţe la programul nuclear.

Liu Jieyi - ambasadorul Chinei la ONU: „China nu va permite niciodată haosul şi războiul în peninsulă (n.r. Penisula Coreeană). Sperăm că toate părţile implicate vor lua în mod serios în considerare acest lucru şi vor acţiona în consecinţă.”

Între timp, Coreea de Sud se pregăteşte să facă faţă militar ameninţărilor venite din nord. Seulul a anunţat instalarea mai multor sisteme anti-rachetă şi a intensificat exerciţiile militare pe care le desfăşoară.

Sunt rapoarte care indică faptul că Phenianul pregăteşte, pentru perioada următoare, un nou test cu rachetă balistică intercontinentală, după ce duminică a testat în subteran o bombă cu hidrogen cu o putere de câteva ori mai mare decât cea care a distrus Hiroshima.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?