Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pictorii germani au adus zîbetul pe fețele Chișinăuienilor

25 aug. 2017,, 10:41   Societate
2180 0

O expoziţie de caricatură sub genericul „Selecţie de lucrări din cadrul expoziţiei-concurs internaţionale Berlin 2016, ediţia a VII-a, cu tema „Gunoiul” a fost vernisată ieri la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 56 de lucrări. Acestea au fost selectate din 1030 de creații realizate de 418 caricaturişti din 70 de ţări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea a menţionat că aceasta este o expoziţie specifică, deoarece ea abordează o temă actuală – ecologia. Caricaturile au fost prezentate în trei subteme: Cafea la pachet, Saci din plastic şi Separarea deşeurilor. Partenerul concursului din acest an este Muzeul THE STORY OF BERLIN. Competiţia online a fost organizată de Galeria KURTUKUNST în colaborare cu Agenţia de Imagine LIMES.

Potrivit sursei citate, printre organizatorii concursului internaţional de caricatură se numără şi cunoscutul caricaturist de la Ungheni, Valeriu Curtu, stabilit în Germania în 1994.

Prezent la eveniment, Florian Seitz, șef-adjunct al misiunii diplomatice a Republicii Federale Germania în R. Moldova, a afirmat că după ce au fost etalate la Berlin, aceste lucrări sunt expuse la Chişinău. „Ceea ce-mi place mai mult îl constituie faptul că fiecare ediţie a concursului este dedicată unei teme sociale relevante. În acest an, tema competiţiei a fost „Gunoiul”. Problema deşeurilor este actuală atât pentru Germania, cât şi pentru Republica Moldova”, a subliniat Florian Seitz.


Unul dintre iniţiatorii concursului, Paul Gross, a accentuat că prima ediţie a concursului a fost organizată în 2010, împreună cu Valeriu Curtu, iar tematica competiţiei a fost atunci plagiatul. La rândul său, Valeriu Curtu a precizat că expoziţia de la Berlin poate fi vizionată şi pe suport electronic.

Expoziţia va fi deschisă până la 10 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?