Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

MAEIE răspunde la acuzațiile lui Krasnoselski

25 aug. 2017,, 09:40   Politică
5627 16

Inițiativa Republicii Moldova la ONU nu urmărește retragerea militarilor ruși care fac parte din forța trilaterală de menținere a păcii care operează în zona de securitate din regiunea transnistreană.

Precizarea a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Instituția a subliniat că toate informațiile despre retragerea forțelor de menținere a păcii vehiculate recent în mass-media, în particular din Federația Rusă, distorsionează atît esența inițiativei Republicii Moldova la ONU, cît și a stipulărilor textuale ale documentelor transmise Secretarului General al ONU.

MAEIE mai precizează că în Declarația adoptată de Parlament la sfîrșitul lunii iulie se regăsește și demersul cu privire la adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind retragerea trupelor militare ruse aflate ilegal pe teritoriul țării.

La începutul sesiunii anuale din luna septembrie, Adunarea Generală a ONU va examina cererile statelor membre, inclusiv a Republicii Moldova și va decide care dintre punctele propuse de către țările direct interesate vor fi înscrise în agenda sesiunii a 72-a și care vor fi amânate pentru sesiunile viitoare.

Eventuala înscriere în agenda sesiunii a 72-a a punctului propus de Republica Moldova va permite examinarea, de o manieră constructivă, de către Adunarea Generală a ONU a chestiunii staționării ilegale a Grupului operativ al Forțelor Armate ruse pe teritoriul țării în ultimii 25 de ani, fapt care contravine prevederilor constituționale, neutralității permanente, suveranității și principilor imperative ale dreptului internațional, se mai arată în declarația MAEIE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?