Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Krasnoselski, despre solicitarea Moldovei la ONU

24 aug. 2017,, 15:00   Politică
4942 16

Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria va genera un război în regiune, informează Noi.md.

„Tiraspolul se pronunță pentru menținerea pacificatorilor, acest subiect nu este negociabil pentru noi”, a declarat el.

„Pacea pe teritoriul nostru este asigurată de forțele de menținere a păcii, în primul rînd cele ale Federației Ruse. Și dacă îi înlăturăm pe pacificatori, va începe războiul. Conform hotărîrii Curții Constituționale a Moldovei, aceste teritorii sînt recunoscute ca fiind ocupate, prin urmare poate fi aplicată forța militară. Fără a consulta opinia cetățenilor transnistreni, asemenea decizii nu pot fi adoptate. Cine își dorește evacuarea pacificatorilor, acela dorește război”, a adăugat Vadim Krasnoselski.

În opinia lui, solicitarea Chişinăului către ONU poate fi interpretată ca un început de aplicare forţei împotriva Transnistriei.

„Noi ne punem speranţa în Rusia, în cei 220 de mii de cetăţeni ruşi care locuiesc în Transnistria, pe poziţia pe care Rusia o poate expune în cadrul ONU, şi în general pe protecţia Rusiei”, a declarat liderul de la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?