Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Supremă, acuzată că tergiversează examinarea cazului Domnica Manole

10 aug. 2017,, 13:10   Societate
1890 0

Ședința de judecată de la Curtea Supremă de Justiție, în cadrul căreia urma a fi examinat cazul fostei magistrate Domnica Manole a fost amînată, informează NOI.md.

CSJ urma să examineze contestația Domnicăi Manole împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care ea a fost demisă și declarată incompatibilă cu funcția de judecător. Întrucît reprezentantul CSM a declarat că are nevoie de timp pentru a studia problema, ședința de judecată a fost amînată pentru 21 august.

Domnica Manole a calificat acțiunile instanței drept o încercare de a sabota procesul. Ea a acuzat Curtea Supremă de Justiție de faptul că acționează părtinitor în acest caz.

„Sînt indignată de ceea s-a întîmplat. Curtea urma să admită excepția de neconstituționalitate și era obligată să o emită Curții Constituționale. Demersul invocat de CSM că vor să studieze problema nu este drept. Eu am impresia că oponentul meu nu este CSM, dar CSJ, care manifestă o atitudine părtinitoare față de cazul meu și vrea să mă îngenuncheze sau să facă așa, încît să accept această situație de ilegalitate. E o tergiversare intenționată”, susține Domnica Manole.

La începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Domnica Manole incompatibilă cu funcția de magistrat. CSM i-a propus șefului statului să o elibereze din funcție, iar Igor Dodon a semnat ulteriordecretul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?