X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Judecătoarea Domnica Manole, demisă

28 iul. 2017,, 12:43   Societate
2589 0

Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite IPN.

La începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Domnica Manole incompatibilă cu funcția de magistrat. CSM a propus șefului statului să o elibereze din funcție. Atunci magistrata a apreciat această decizie ca fiind o comandă politică, o decizie ilegală, cu depășirea flagrantă a tuturor prevederilor legale. Domnica Manole mai declara că hotărîrea CSM are și scopul de a intimida alți judecători care ar putea proceda cum a procedat ea, atunci cînd nu s-a lăsat influențată de către factorul administrativ.

În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărîre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”. Adresarea la CSM pentru cercetarea judecătoarei a fost înaintată drept urmare a deciziei Curții Supreme de Justiție prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărîrii emise de judecătoare și a sesizării președintelui CEC de atunci, Iurie Ciocan, prin care se solicita tragerea la răspundere penală a acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?