Expert: Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie

Expert: Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie

Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie, consideră expertul economic, jurnalistul Vlad Bercu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un interviu pentru Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS "Viitorul", el a spus că "reducerea controalelor şi a numărului actelor permisive rămâne a fi o problemă care preocupă lumea de afaceri.

"Eliberarea unui act permisiv necesită timp şi bani şi pune presiune pe business. Reforma regulatorie a început acum 13 ani şi continuă şi acum, iar în 2016 Guvernul Filip a demarat o reformă mult mai ambiţioasă faţă de precedentele care vizează reducerea numărului actelor permisive şi a instituţiilor de control", aspus el.

Potrivit lui, deşi, după ce zeci de acte au fost puse sub ghilotină în anii 2004-2011, ministerele au adoptat alte acte, care sunt o nouă povară pentru oamenii de afaceri, iar organele de control au pus o mai mare presiune pe business

S-a constat că există peste 400 de acte permisive, din care 90% nu au justificare.

"Putem anula o lege, putem optimiza numărul organelor de control, dar nu putem schimba mentalitatea celor care muncesc în instituţii şi s-au obişnuit să ceara mită, să instituie verificări. Reducerea numărului organelor de control nu va avea rezultatul scontat, dacă nu va fi redus numărul de cadre şi schimbată mentalitatea instituţiilor de control, schimbată însăşi esenţa acestor controale", a spus Bercu.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

andrei 4 aug. 09:43

Totuși aceste optimizări vor arăta eficiența încă! e prea de vreme de făcut oarecare concluzii în acest sens!

Gavril 4 aug. 09:38

Actele permisive se știe foarte bine că nu-s așa de ușor de recuperat, nimeni nu eliberează din cap aceste documente, pentru că expune la risc! Totuși controalele la noi lasă de dorit și schimbarea mentalitățiii nu se face atât de ușor, este nevoie de muncă și răbdare! Îmi pare rău că avem uniii experți care dau senzația că totul se poate de schimbat într-o zi!

Daniel 4 aug. 09:25

pun pariu că acest expert nu are afaceri și doar acuma o face pe deșteptul ))

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load

Arhivă de ştiri