Expert: Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie

Expert: Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie

Viaţa mai bună, promisă businessului, a rămas pe hârtie, consideră expertul economic, jurnalistul Vlad Bercu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un interviu pentru Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS "Viitorul", el a spus că "reducerea controalelor şi a numărului actelor permisive rămâne a fi o problemă care preocupă lumea de afaceri.

"Eliberarea unui act permisiv necesită timp şi bani şi pune presiune pe business. Reforma regulatorie a început acum 13 ani şi continuă şi acum, iar în 2016 Guvernul Filip a demarat o reformă mult mai ambiţioasă faţă de precedentele care vizează reducerea numărului actelor permisive şi a instituţiilor de control", aspus el.

Potrivit lui, deşi, după ce zeci de acte au fost puse sub ghilotină în anii 2004-2011, ministerele au adoptat alte acte, care sunt o nouă povară pentru oamenii de afaceri, iar organele de control au pus o mai mare presiune pe business

S-a constat că există peste 400 de acte permisive, din care 90% nu au justificare.

"Putem anula o lege, putem optimiza numărul organelor de control, dar nu putem schimba mentalitatea celor care muncesc în instituţii şi s-au obişnuit să ceara mită, să instituie verificări. Reducerea numărului organelor de control nu va avea rezultatul scontat, dacă nu va fi redus numărul de cadre şi schimbată mentalitatea instituţiilor de control, schimbată însăşi esenţa acestor controale", a spus Bercu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load