Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin a șters notiţele cu ameninţări la adresa Moldovei şi României

1 aug. 2017,, 16:10   Politică
4420 5

Notiţele lui Dmitri Rogozin cu ameninţări la adresa autorităţilor Moldovei şi României au dispărut de pe paginile lui din reţelele sociale.

Vicepremierul Dmitri Rogozin, reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, a decis să elimine menţiunile sale despre reacţia lui emoţională care a urmat după decizia autorităţilor României de a nu admite survolarea spaţiului său aerian de avionul cu el la bord. Mai tîrziu Rogozin a acuzat autorităţile Moldovei de solidaritate cu demersul României, comunică NOI.md.

În seria de notiţe pe reţelele sociale din 28 iulie Dmitri Rogozin i-a informat pe abonaţii săi cum evoluează situaţia din jurul cursei sistematice între Moscova şi Chişinău, cu care el planifica să sosească în capitala Moldovei. Atunci el a comunicat despre faptul că, inițial, avionului, după decolare au încercat să-i refuze aterizarea pe Aeroportul Internaţional Chişinău, apoi a reacţionat la decizia autorităţilor României de a nu admite survolarea spaţiului său aerian. El a scris că “autorităţile României au pus în pericol viaţa pasagerilor avionului”, în primul rind, a femeilor şi copiilor, şi cu cuvintele “Aşteptaţi răspuns, ticăloşilor” i-a ameninţat cu măsuri de răspuns.


În conturile sale de pe rețelele sociale Dmitri Rogozin a comentat, de asemenea, decizia autorităţilor Moldovei de a expulza membrii cîtorva delegaţii din Rusia cu artişti, antreprenori şi oameni politici, care au sosit la Chişinău pînă la venirea vicepremierului Rusiei. Atunci el a numit persoanele implicate în aceste decizii “adunătură de scandalagii”, iar toată istoria – “urîtă şi ruşinoasă”. Rogozin atunci a comunicat despre solicitarea transmisă Ambasadei Rusiei în Moldova, în care le-a cerut diplomaţilor să intervină în această situaţie. Însă autorul acestor comunicate a decis să le șteargă din reţelele sociale, fără a comunica cauza acestei fapte.

Amintim că Dmitrii Rogozin a fost invitat la întîlnirea tripartită cu preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, care urma să aibă loc pe 29 iulie la Bender. Vicepremierul Rusiei planifica să participe la manifestările festive prilejuite de aniversarea a 25-a a iniţierii operaţiunii de pacificare după conflictul armat din anul 1992.

Avionului companiei ruse “S7 Airlines”, la bordul căruia se afla Dmitri Rogozin, în drum spre Chişinău, i s-a interzis să survoleze spațiul aerian al României. Rogozin a fost nevoit să se întoarcă la Moscova, iar avionul de pasageri a zburat pentru realimentare la Minsk. Mai tîrziu el a declarat că Rusia va lua măsuri dure de răspuns, iar toate persoanele implicate în incident vor fi sancţionate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?