Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sportivii moldoveni au obţinut locul trei la Campionatul European de Arte Marţiale Mixte

18 iun. 2013,, 17:00   Sport
3639 0
Foto: noi.md
Sportivii moldoveni au obţinut locul trei la Campionatul European de Arte Marţiale Mixte (MMA), care s-a desfăşurat în perioada 14-16 iunie la Kiev, Ucraina. Campionatul a fost organizat de Federaţia Internaţională de Arte Marţiale Mixte, condusă de sportivul rus Fiodor Emelianenko.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la "Infotag", antrenorul lotului naţional de MMA, Ion Gheorghiu, a menţionat că la campionat au participat 150 de sportivi din 26 de ţări europene.

"Potrivit clasamentului general pe echipe, Moldova a obţinut locul III, fiind întrecută de Rusia şi Ucraina, care au obţinut locul I, şi respectiv, locul II. Alte 23 de ţări europene au rămas în urma noastră. Considerăm acest rezultat drept unul istoric. Moldova a demonstrat a cîta oară că are sportivi de valoare, care pot duce faima ţării în lume", a spus antrenorul.

Potrivit lui Ion Gheorghiu, Moldova a participat la Campionat cu cinci sportivi, dintre care trei au obţinut medalii – una de argint şi două de bronz.

"Astfel, Grigore Panfilii, categoria 77 de kg, s-a clasat pe locul II, fiind învins doar de un sportiv din Rusia. Eugen Tcaci, categoria 70 de kg, şi Victor Bargan, categoria 93 de kg, s-au clasat pe locul III. Chiar dacă sîntem o ţară mică, am demonstrat că avem sportivi de valoare", a menţionat sursa citată.

Antrenorul lotului naţional a precizat că sportivii se pregătesc deja de Campionatul Mondial de MMA, care se va desfăşura în luna octombrie la Sankt Petersburg, Rusia.

"Vom merge la acest campionat pentru a ne lua revanşa. Fiecare înfrîngere este pentru noi un motiv de a demonstra că se poate mai bine. Cu atît mai mult că sportivii noştri au pierdut la limită", a precizat Ion Gheorghiu.

Potrivit lui, de această dată, din cauza lipsei resurselor financiare, Ministerul Tineretului şi Sportului nu a susţinut participarea sportivilor la acest campionat. Echipa Moldovei a fost susţinută în schimb de companiile Moldcell şi Fly Travel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?