X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O comisie creată pe lîngă președinte va veghea respectarea legii

31 iul. 2017,, 17:02   Politică
3056 2

Principala misiune a Comisiei pentru controlul public, creată recent pe lîngă președinte, va fi monitorizarea respectării legii de către instituțiile de stat, precum și denunțarea abuzurilor.

Despre aceasta a relatat astăzi președintele Comisiei pentru controlul public, Fiodor Ghelici, informează NOI.md.

„Noi vom verifica respectarea legii și Constituției de către toate instituțiile de stat, indiferent de ce partide sînt conduse. Nu mă interesează că este vorba de un primar sau procuror, sau polițist, care se trage din nu știu ce partid. El este în serviciu public, el primește salariu din bani publici, bani achitați de popor”, a declarat Ghelici.

Potrivit lui, comisia nou creată îi va apăra pe cetăţenii nevoiaşi şi cei nedreptățiți de autorităţi, va proteja banii poporului de hoţii de la diferite niveluri ale puterii și va apăra legea.

Menționăm că Igor Dodon a semnat recent decretul cu privire la instituirea Consiliului societății civile (CSC) pe lîngă președintele Republicii Moldova. În componența acestei structuri intră 15 comisii de profil, printre care și Comisia pentru controlul public. Fiecare comisie numără aproximativ cîte 10 membri. Prima ședință a CSC în format lărgit este preconizată pentru luna septembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?