X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Tinerii specialiști în medicină au fost repartizați în cîmpul muncii

24 iul. 2017,, 17:50   Societate
1642 0

Absolvenții studiilor de rezidențiat au fost repartizați în cîmpul muncii în perioada 17-20 iulie, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Sănătății a precizat că mai mult de jumătate dintre tineri au fost trimiși la sate. Cei mai solicitați în raioane au fost medicii de familie, medicii interniști și reanimatori.

Potrivit datelor, 245 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat au fost repartizați în instituțiile medicale din raioane. Dintre aceștia, 41 sînt medici de familie, 27 – medici interniști, 25 – specialiști în sănătate publică, 19 – anesteziologi și reanimatori, 15 – chirurgi, 15 – obstetricieni - ginecologi și 9 – neonatologi.

Cei mai mulți medici au fost repartizați în raioanele Orhei (20), Cahul (19), Hîncești (16), Criuleni (15) și Anenii Noi (11).

În Chișinău au fost repartizați 113 medici. În același timp, la Bălți au plecat 22 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat.


Repartizarea în instituțiile medicale se face în funcție de locurile vacante, reușitele academice și localitățile de baștină ale absolvenților studiilor de rezidențiat.

În acest an, 404 tineri au absolvit studiile de rezidențiat.

Conform unei decizii aprobate de Guvern la începutul lunii mai curent, indemnizația unică pentru tinerii specialiști medico-sanitari şi farmaceutici încadrați în cîmpul muncii în mediul rural va spori cu 50%. Astfel, indemnizaţia unică pentru medici şi farmacişti va creşte de la 30 mii la 45 mii de lei, iar pentru personalul medical şi farmaceutic mediu se va majora de la 24 mii la 36 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?