Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Socialiștii condamnă acțiunile provocatoare ale guvernării

22 iul. 2017,, 13:30   Politică
3447 5

Partidul Socialiştilor (PSRM) condamnă "cu fermitate acţiunile provocatoare şi declaraţiile privind problema transnistreană ale majorităţii parlamentare, condusă de Partidul Democrat".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se artă într-o declaraţie emisă de PSRM. "În absenţa unor rezultate vizibile ale Guvernului şi majorităţii parlamentare în soluţionarea problemelor economice şi asigurarea unor garanţii sociale pentru populaţie, ratingul şi nivelul de încredere a oamenilor în guvernare este la limita erorii statistice. În aceste condiţii, singura soluţie a problemelor legate de propriul rating şi autoconservarea puterii este tensionarea situaţiei în regiune, jocurile geopolitice şi retorica antirusă", se arată în document.

În opinia socialiştilor, în ultimele şase luni, "datorită eforturilor depuse de Preşedintele Republicii Moldova, relaţiile cu Federaţia Rusă s-au îmbunătăţit în mod semnificativ", dar toate "rezultatele sunt în pericol din cauza provocărilor lansate de autorităţi".

"Suntem convinşi că nu este doar poziţia majorităţii parlamentare, ci o linie geopolitică impusă de curatorii externi ai acestei guvernări. Toate aceste acţiuni au un singur scop - de a obţine o reacţie din partea Rusiei şi de a înrăutăţi relaţiile cu unul din cei mai importanţi parteneri strategici ai Moldovei. Acest lanţ de acţiuni este caracteristic pentru toţi cei 9 ani de guvernare ai regimului de la putere", se menţionează în declaraţie.

Socialiştii consideră că "soluţia problemei transnistrene trebuie identificată în cadrul formatului diplomatic stabilit, exclusiv printr-un dialog paşnic şi constructiv, dar nu prin acţiuni care agravează situaţia şi aşa dificilă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?