Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Candu dezminte informaţiile privind limitarea finanţării organizaţiilor nonguvernamentale

14 iul. 2017,, 14:00   Politică
1780 1

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dezminţit informaţiile potrivit cărora proiectul de lege privind organizaţiile nonguvernamentale limitează finanţarea lor. Despre aceasta el a declarat jurnaliştilor, în Parlament.

"Vreau să încetez toate speculaţiile pe acest subiect. Am avut discuţii cu ministrul Justiţiei, precum şi cu partenerii noştri externi. În prezent se discută acest proiect de lege, care este foarte departe de finalizare, nemaivorbind de adoptare. Acest document nici măcar nu este încă proiect de lege, căci discuţiile au loc în cadrul unui grup de lucru creat în cadrul Ministerului Justiţiei", a subliniat Candu.

El a menţionat că "mai este mult de lucru asupra documentului, după care urmează aprobarea Ministerului Justiţiei, a Guvernului, expertiza ministerelor şi instituţiilor".

"Pînă ca proiectul să ajungă în Parlament mai este nevoie de expertiza naţională şi de cea internaţională a Consiliului Europei. Fără aceasta nimeni nu va adopta nici un document. Acum avem doar o ciornă, care se discută la Ministerul Justiţiei, cu participarea societăţii civile. Este prea devreme să se afirme că proiectul de lege va limita într-un oarecare fel activitatea organizaţiilor societăţii civile sau finanţarea lor", a declarat Candu.

Anterior, circa 30 de ONG-uri au bătut alarma în privinţa faptului că autorităţile au elaborat şi se pregătesc să adopte o lege ce limitează finanţarea din străinătate a organizaţiilor nonguvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?