Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova s-au înregistrat peste o sută de cazuri de mercenariat

13 iul. 2017,, 15:30   Societate
1811 1

De cînd a început conflictul din Ucraina, în Moldova s-au înregistrat peste o sută de cazuri de mercenariat şi trădare de patrie.

Datele au fost oferite jurnaliştilor de către viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin, care a prezentat în ajun informaţii despre problemele securităţii în cadrul şedinţei închise a Comisiei parlamentare pentru apărare, securitate şi ordine publică.

"Serviciul de Informaţii şi Securitate, Mai şi alte structuri au identificat peste 100 de cazuri, dintre care 70% ţin de activitatea de mercenar. De regulă, este vorba de migranţi din Moldova care au lucrat peste hotare, în special în Rusia. Din anumite motive, ei au pierdut postul de muncă sau nu au putut să se angajeze şi din acest motiv au acceptat să devină mercenari. Cauza principală sînt banii. Potrivit datelor SIS, un mercenar este plătit cu 2-3 mii de euro pe lună", a spus după şedinţă, preşedintele Comisiei, Roman Boţan.

Oleg Babin a menţionat că 70% din cazurile de mercenariat revin cetăţenilor Moldovei care au luptat în Siria sau în estul Ucrainei.

"În ultimii doi ani, din cei 49 de acuzaţi, 12 persoane au fost condamnate pentru activitate de mercenar. Alţi 28 de suspecţi sînt daţi în căutare. Aceşti oameni se află în Siria sau în estul Ucrainei", a spus Babin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?