Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Relațiile comercial economice dintre Moldova și Azerbaidjan în ascensiune

13 iul. 2017,, 13:42   Economie
1960 0

Viceprim-ministru, Octavian Calmîc, ministru al Economiei a avut o întrevedere cu Viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan, Mahmud Mammad-Guliyev, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan, Gudsi Osmanov, precum și cu Ambasadorului Republiici Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale moldo-azere.

Vicepremierul Octavian Calmîc în cadrul discuţiilor a exprimat disponibilitatea părţii moldoveneşti privind participarea la următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-azere de colaborare economică, care urmează să se desfăşoare anul curent la Bacu, la invitaţia părţii azere. De asemenea, ministrul Economiei a menționat importanța organizării pe această platformă a unui forum al oamenilor de afaceri, care ar contribui la impulsionarea relaţiilor de colaborare în domeniile de interes reciproc.

A treia ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică a avut loc la 26 aprilie 2012, în orașul Chișinău.

Potrivit Camerei Înregistrării de Stat în Republicii Moldova sînt înregistrate 118 întreprinderi azere cu un volum total al investițiilor în valoare de peste 32,6 mil. lei. Volumul comerţului exterior în anul 2016 între RM şi RA a înregistrat peste 5 mln. dolari SUA, şi o creştere de 37 %, în special datorită majorării volumului exporturilor cu peste 32%, acesta constituind 4,67 mln. dolari SUA. În ianuarie-mai 2017 se atestă o scădere a volumului schimburilor comerciale datorită diminuării esenţiale a importurilor şi exporturilor comparativ cu perioada similară a anului 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?