Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UE va oferi Găgăuziei un grant în mărime de 5 mil. euro

11 iul. 2017,, 11:10   Economie
2156 2

Executivul a aprobat proiectul hotărârii de Guvern cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului, încheiat prin schimb de scrisori, la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul „Măsuri de consolidare a încrederii”, semnat la 26 martie 2014, notează NOI.md.

Acordul derivă din Programul național de acțiuni comun Republica Moldova – UE pentru anul 2013 și reprezintă un tratat internațional, iar amendamentul la acesta va fi încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană prin schimb de scrisori.

Amendamentul propus va modifica termenul de implementare a componentei IV a Acordului ”Integrarea UTA Găgăuzia în cadrul național pentru dezvoltarea regională” cu 24 de luni.

Extinderea termenului este necesară în scopul valorificării tuturor mijloacelor bănești și a implementării cu succes a acțiunilor propuse conform Acordului.

Componenta IV, în valoare de 5 mil euro, se detaliază după cum urmează:
Integrarea UTA Găgăuzia în cadrul național pentru dezvoltare regională (contracte de servicii) – 1 mil euro Susținerea societății civile din UTA Găgăuzia (Contracte pentru granturi)- 1 mil euro
Susţinerea autorităţilor publice locale din UTA Găgăuzia (grant direct) – 3 mil euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?