Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pe strada Grenoble va fi dat în exploatare un nou colector de canalizare

15 iun. 2017,, 15:31   Capitala
1678 0

Pe strada Grenoble din capitală urmează să fie dat în exploatare un nou colector de canalizare.

SA „Apă-Canal Chișinău” a inițiat lucrările de înlocuire a vechiului colector în condițiile în care uzura acestuia este foarte înaltă, iar termenul de exploatare este depășit de două ori, transmite IPN.

În cadrul unei vizite de inspectare pe șantier, directorul tehnic-producție al întreprinderii, Victor Croitoru, a declarat că acest colector a fost luat în gestiunea ACC începînd cu anul 1985. Acesta asigură evacuarea apelor uzate din orașul Ialoveni, o parte din cartierul Schinoasa și o parte din sectorul Botanica. Potrivit lui, uzura conductei din beton armat, conform catalogului mijloacelor fixe, este de 16 ani, iar acest termen a fost depășit de două ori.

Victor Croitoru a menționat că pentru înlocuirea colectorului au fost achiziționate țevi din polipropilenă, cu diametrul de 800 mm, pe o lungime de 200 de metri liniari. Conform estimărilor termenul de exploatare a acestui tip de țevi este de peste 50 de ani. Lucrările urmează să se încheie în aproximativ 2-3 săptămîni.

„Sperăm să nu ne oprim cu reabilitarea rețelelor de canalizare din strada Grenoble, dar să o extindem în tot orașul, dat fiind faptul că în programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, finanțat din sursele băncilor europene, este prevăzut un pachet aparte pentru reabilitarea rețelelor de canalizare”, a mai spus directorul tehnic-producție al ACC.

Suma investițiilor pentru reabilitarea colectorului din strada Grenoble, 9, se estimează la peste un milion de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?