Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Ghimpu: Vom fi martorii creării unei alianțe a intereselor

30 mai. 2013,, 11:54   Politică
4212 1
Foto: desmond.imageshack.us
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, rămîne ferm pe poziție și susține că cei 5 deputați din grupul Ghimpu nu vor vota componența guvernului. Asta deoarece este decizia luată de Consiliul republican al Partidului, care nu poate fi schimbată, relatează NOI.md.

Liderul PL susține că această decizie este de fapt o reacție la declarațiile liderului PLDM, Vlad Filat, care a refuzat să negocieze cu liberalii conduși de Ghimpu în procesul de creare a unei majorități parlamentare.

Totuși, Mihai Ghimpu se artă convins că guvernul va fi votat, însă această coaliție nouă va fi una bazată pe interese personale, nu pe ale cetățenilor.

“Cred că componența guvernului va fi votată, însă o să fie alianța intereselor. Eu le urez să muncească pentru oameni, nu pentru dînșii. Să nu conducă fiscul, vama, Banca de Economii prin intermediul telefonului”, a spus Ghimpu. Deși susține că nu a văzut componența guvernului, liderul PL este convins că aceasta nu va suporta schimbări, iar toți miniștrii își vor continua activitatea. Întrebat dacă vreunul dintre ministere s-ar putea regăsi în subordinea liberalilor, Ghimpu a spus că nu, din moment ce șapte deputați liberali au trădat și au trecut în „grupul reformatorilor”.

”Eu am tolerat pînă acum, dar dacă se formează guvernul, nu mai au dreptul să vorbească în numele partidului. Nu poate exista ca unii dintr-un partid de opoziție să fie la guvernare”, a conchis Ghimpu.

Astăzi este ziua cînd Iurie Leancă va prezenta Parlamentului programul de guvernare în speranţa că va obţine susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi pentru a putea fi învestit executivul. PCRM și deputații PL din grupul lui Ghimpu nu au participat la negocierile privind identificarea unei majorități parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?