Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon despre EXPULZAREA diplomaților ruși din Moldova: Este o comandă

29 mai. 2017,, 19:31   Politică
7456 13

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comentează decizia Guvernului de a declarat cinci diplomați ruși, Persoana NON Grata, cerîndu-le să părăsească teritoriul Republicii Moldova în 72 de ore

Potrivit președintelui, guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federație Rusă

"Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric. Înțeleg că eurounioniștii sînt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse. Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sînt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient" , susține Dodon.

Președintele susține că guvernarea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune.

"Jocuri ale structurii militare NATO. Nu cred că își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urît, care nu va trece fără consecințe negative" , a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?