Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Moldova declară cinci diplomați ruși Persona Non Grata

29 mai. 2017,, 19:12   Politică
6176 3

Cinci diplomați ai Federației Ruse au fost declarați persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Atît consilierul ministrulului de externe, Artur Sârbu, cît și ofițerul de presă al instituției, Ana Samson, au confirmat pentru presă informațiile. Aceștia, deocamdată, nu au făcut public motivul și nici lista persoanelor declarate persoane non-grata.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău nu au comentat deocamdată situația.

Autoritățile de la Chișinău i-au prezentat la începutul lunii martie ambasadorului rus la Chișinău o notă de protest în legătură cu acțiunile abuzive din partea unor servicii speciale ruseşti la adresa demnitarilor moldoveni.

Potrivit declarațiilor, oficialii moldoveni au fost opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați și tratați în mod umilitor.


Recent, premierul Pavel Filip a refuzat să participe la reuninea șefilor de guvern al statelor CSI ce se desfășoară în Rusia. Prim-ministrul a învocat motive de solidaritate cu demnitarii moldoveni abuzați pe teritoriul rus.

Vom reveni cu detalii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?