Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

PLDM are un nou vicepreședinte şi secretar general

28 mai. 2017,, 15:28   Politică
3027 0

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a desfășurat ședința Consiliului Politic Național (CPN) şi a operat unele modificări în conducerea formațiunii.

După cum informează NOI.md potrivit unui comunicat de presă, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe chestiuni organizatorice, cum ar fi: revizuirea componenței CPN, alegerea noilor membri ai Biroului Permanent Central, a vicepreședintelui și a secretarului general al partidului. La fel, au fost puse în discuție probleme privind organizarea și funcționarea PLDM, situația în organizațiile teritoriale, activitatea deputaților liberal-democrați, dar și aspecte privind contextul social-politic din Republica Moldova.

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a prezentat un raport privind situația actuală și strategia formațiunii pentru consolidarea structurilor de partid.

„Cibotaru a opinat că, într-un context foarte nociv pentru societate, cu alunecări tot mai evidente spre autoritarism, cu tentative metodice de distrugere a spectrului politic, PLDM a reușit să reziste și să-și păstreze o mare parte din capitalul uman valoros”, se spune în comunicat.

La rândul său, vicepreședintele partidului, Vadim Pistrinciuc, a menționat că, optând să rămână în opoziție față de actuala guvernare, „PLDM a făcut o alegere umană, de civilizație și de bun simț, or ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este degradarea oricăror instutute democratice și creșterea sentimentului de frică și neîncredere, pe care se ține o dictatură”.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a prezentat o radiografie a activității deputaților, a pozițiilor luate și a ințiativelor legislative în curs de elaborare. ”Deliu a subliniat că fracțiunea va continua să taxeze de la tribuna Parlamentului derapajele guvernării, astfel încât oamenii să înțeleagă adevărata față a celor de la putere”, se mai spune în comunicat.


În dezbateri au luat cuvântul mai mulți membri ai CPN, reprezentanți ai organizațiilor teritoriale, care au venit cu propuneri concrete privind activitatea PLDM.

Totodată, în cadrul ședinței au fost cooptați noi membri ai Biroului Permanent Central și ai Consiliului Politic Național. În funcția de secretar general al PLDM a fost ales Alexandru Fetescu, iar președintele OT Leova, Alexandru Bujoreanu, a fost votat în calitate de vicepreședinte al PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?