Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Chișinău se desfășoară Festivalul de Film Documentar CRONOGRAF

25 mai. 2017,, 15:20   Societate
2692 0

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Film Documentar CRONOGRAF își dă startul astăzi, 25 mai, la Chișinău, notează NOI.md.

Cel mai mare eveniment cinematografic din țară și unul de reper în circuitul festivalurilor din Europa de Est este organizat de studioul de film OWH Studio începînd cu anul 2001, fiind susținut constant de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi cu acest prilej, viceministrul Culturii Igor Șarov a remarcat că Festivalului de Film Documentar CRONOGRAF este unul dintre evenimentele culturale centrale din Republica Moldova, alături de Festivalul Internațional de Muzică “Mărțișor”, Festivalul Internațional de Operă și Balet „M. Bieșu”, Festivalului Internaţional al Artelor Scenice BITEI ș.a., evenimentul depășind limitele naționale, la capitolul film documentar fiind unul dintre evenimentele centrale în Europa de Est. Igor Șarov a vorbit despre aportul Ministerului Culturii de pînă acum la desfășurarea festivalului, arătîndu-se convins că, odată cu crearea Centrului Național al Cinematografiei, acest sprijin, inclusiv financiar, va continua să crească.

Oficialul a subliniat că Festivalul impresionează și prin numărul impunător de aplicații de film documentar depuse pentru participare la acest eveniment. De asemenea, viceministrul Culturii a remarcat capacitățile manageriale ale echipei CRONOGRAF, menționînd inaintarea la inițiativa Ministerului Culturii pentru decernarea Premiului Național anul trecut pe Leontina Vatamanu și Virgil Mărgineanu, dar și abilitatea echipei CRONOGRAF de a depune un proiect în cadrul Programului UE „Europa Creativă” și a-l cîștiga, fapt ce a avut loc în anul 2016.

În final, Igor Șarov le-a mulțumit tuturor partenerilor de dezvoltare care susțin acest eveniment, adăugînd că la ediția curentă Ministerul Cultruii va contribui cu asigurarea locației și va oferi premiul mare.

Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2017 va proiecta 77 de filme, dintre care 51 fac parte din cele patru secțiuni competitive ale festivalului: Secțiunea principală, Secțiunea cadRO, Secțiunea producții locale și Un LIKE pentru documentar. Filmele au fost selectate dintr-un număr record de peste 700 de înscrieri din 82 de țări ale lumii. Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Odeon.


Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
Download Original

]" title="">
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?