Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Doi medici, reţinuţi! De ce sînt învinuiți? (VIDEO)

18 mai. 2017,, 17:10   Societate
4548 0

Cinci persoane, printre care doi medici, au fost reținute, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare implicată în distribuirea drogurilor.

Astfel, oamenilor legii au reţinut un medic narcolog dintr-un spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din Chişinău, care ar fi eliberat reţete, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate.

Ulterior, aceştia le transmiteau capului grupării criminale, care împreună cu alţi doi complici introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii. Ulterior, acestea erau vîndute consumatorilor de droguri contra plată.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate droguri – aproximativ jumătate de litru de metadonă, haşiş, amfetamină, pastile ”Subutex”, pastile cu efect psihotrop, rețete medicale ștampilate, cîntare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracțională, o armă de vînătoare cu țeava lisă, deţinută ilegal, muniţii.

În total, au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 lei.

Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.

Suspecții sînt reținuți, iar în privinţa lor urmînd a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?