Leancă: Dodon urmărește un alt obiectiv decît cel anunțat

Leancă: Dodon urmărește un alt obiectiv decît cel anunțat

Reprezentanții grupului parlamentar european, condus de Iurie Leancă, au declarat astăzi că nu vor susține propunerea lui Igor Dodon privind extinderea competențelor președintelui, notează NOI.md.

Liderul PPEM afirmă că această inițiativă face parte din agenda politică a lui Dodon, în contextul alegerilor parlamentare din 2018.

„Nu susținem astfel de propuneri. Inițiativele fac parte din agenda lui politică, iar obiectivul nu este de a îmbunătăți funcționalitatea instituțiilor din Republica Moldova, nu de a îmbunătăți situația cetățenilor din Republica Moldova, ci de a se pregăti de alegerile parlamentare din 2018”, a punctat Leancă în urma întrevederii cu experții Comisiei de la Veneția.

Politicianul a mai precizat că pentru un sistem parlamentar, așa cum este Republica Moldova astăzi, prerogativele actuale de dizolvare a Parlamentului stipulate în Constituție sînt suficiente.

„Modificarea acestor elemente va genera schimbarea caracterului sistemului politic pe care îl are Republica Moldova. Dacă eram președintele țării, mă gîndeam cum să formulăm mesaje și obiective care ne-ar uni, dar nu ne-ar face să polarizăm în continuare societatea”, a relatat Leancă.

Experții Comisiei de la Veneția au abordat astăzi proiectul de modificare a Constituției propus de șeful statului cu membrii tuturor fracțiunilor parlamentare. Comisia urmează să expertizeze acest proiect, la solicitarea lui Igor Dodon. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

боб 20 mai. 13:46

в этой стране казнокрадов должен хоть кто то отвечать. а 101 друг на друга валят

moldoveanu 19 mai. 09:20

dodonu ista o stiut ce functii are prezicu

petro 18 mai. 21:17

Евролянко проходит в суде как свидетель? //
Демонократия. //
Спроси себя – ты румын или ты молдаванин? – и голос крови даст тебе верный ответ. //
Впервые в истории. Тайная ночная присяга кабинета министров. (20.01.16) //
Фактически, мы уже румыны. //
Готов целовать ноги, чтобы евроамеры не сдали и его, как сдали Филю. //
Когда евроамеры сдадут пло хо внюка как сдали и Филю, тогда Усатый вернётся в Бельцы. //
В купленном парламенте биржевая игра. //
Пло хо внюковские его сгноят. (Платон на подвале.) //
Геекратия. //
Не 17, а 170 террористов покушались на пло хо внюка. Еле отбили! //


МИХАИЛ 18 mai. 21:10

А ТЫ БУДЕШЬ на Гей ПАРАДЕ ?

HURMUZACHI@MAIL.RU 18 mai. 20:23

DODON ESTE O NENOROCIRE PENTRU POPOR. EL A MERITAT 30 DE MONETE DE LA LIBERALI., CĂ SE HRĂNEȘTE DE LA CEI CE NE-AU OCUPAT O PARTE DE ȚARĂ. ACUM EL DUCE CEALALTĂ PARTE LA CRIMINALII DE RĂZBOI, CONDAMNAȚI DE TRIBUNALUL ONU DIN HAGA. PE 15. 11. 2915..

для "истины" 18 mai. 18:56

BCNBYF,ты поменял цвет, но суть осталась прежняя. Для начала избавься хотя бы от безграмотных ошибок.Сколько можно тебя учить,что слова "меллиард" в природе не существует.

между прочим 18 mai. 18:51

Ни в коем случае нельзя давать 100% власть в одни руки.История доказала,что это очень и очень чревато.и менять Конституцию (это не штаны,которые нужно подбирать по размеру),а основа существования государства.Даже в истории российской империи 16 века бояре и князья выступали против единоличного правления Ивана Грозного.

Istena 18 mai. 18:48

Как так он ещё на свободе ???. Это каким надо быть хамом , ведь он подписался о выводе меллиарда, а власть не реагирует вообще. Только свержением этой коррумпированной воровской власти мы избавимся от беззакония в стране.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load