X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Leancă: Dodon urmărește un alt obiectiv decît cel anunțat

18 mai. 2017,, 16:31   Politică
5041 8

Reprezentanții grupului parlamentar european, condus de Iurie Leancă, au declarat astăzi că nu vor susține propunerea lui Igor Dodon privind extinderea competențelor președintelui, notează NOI.md.

Liderul PPEM afirmă că această inițiativă face parte din agenda politică a lui Dodon, în contextul alegerilor parlamentare din 2018.

„Nu susținem astfel de propuneri. Inițiativele fac parte din agenda lui politică, iar obiectivul nu este de a îmbunătăți funcționalitatea instituțiilor din Republica Moldova, nu de a îmbunătăți situația cetățenilor din Republica Moldova, ci de a se pregăti de alegerile parlamentare din 2018”, a punctat Leancă în urma întrevederii cu experții Comisiei de la Veneția.

Politicianul a mai precizat că pentru un sistem parlamentar, așa cum este Republica Moldova astăzi, prerogativele actuale de dizolvare a Parlamentului stipulate în Constituție sînt suficiente.

„Modificarea acestor elemente va genera schimbarea caracterului sistemului politic pe care îl are Republica Moldova. Dacă eram președintele țării, mă gîndeam cum să formulăm mesaje și obiective care ne-ar uni, dar nu ne-ar face să polarizăm în continuare societatea”, a relatat Leancă.

Experții Comisiei de la Veneția au abordat astăzi proiectul de modificare a Constituției propus de șeful statului cu membrii tuturor fracțiunilor parlamentare. Comisia urmează să expertizeze acest proiect, la solicitarea lui Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?