Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Motivul pentru care un fost viceprocuror a fost anunțat în căutare

15 mai. 2017,, 17:20   Societate
3487 0

Eugen Rusu, ex-adjunct al procurorului general, învinuit de abuz în serviciu, a fost anunţat în căutare, notează portalul anticorupție.md, citat de NOI.md.

Potrivit lui Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, căutarea a fost dispusă acum şase luni, după ce fostul ex-adjunctul de la Procuratura Generală a fost citat la audieri, dar nu s-a prezentat. Eugen Rusu este acuzat de faptul că, în urmă cu şase ani, ar fi încercat să își influențeze un subaltern pentru a depune tardiv un recurs la o hotărîre judecătorescă prin care a fost eliberat din detenție un bărbat condamnat pentru omor în Italia.

Pentru imixtiune în activitatea altui procuror, Eugen Rusu urma să fie sancționat disciplinar, dar acest lucru nu mai este posibil, pentru că a expirat termenul de prescripție pentru aplicarea pedepsei.

Acum un an, urmare a unei sesizări depuse de un cetățean, Procuratura Generală a revenit asupra acestui caz, urmînd să verifice dacă acțiunile fostului adjunct al procurorului general puteau fi încadrate în limitele unei infracțiuni penale. Anterior Eugen Rusu a respins toate acuzațiile ce i se aduc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?