Dodon, recunoscător Uniunii Europene

Dodon, recunoscător Uniunii Europene

Președintele Igor Dodon salută intenția Parlamentului European de a suspenda asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro pentru Moldova, notează NOI.md.

Șeful statului a precizat că, cu cît mai repede se vor termina banii pentru actualul guvern, cu atît mai mari vor fi șansele pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens, Dodon i-a îndemnat pe demnitarii europeni să blocheze în genere finanțarea pentru Moldova.

 „Eu salut această inițiativă, pentru că, dacă nu va fi finanțare pentru această majoritate parlamentară și acest guvern, mai curînd vom avea alegeri anticipate. Eu chiar îi încurajez în aceste intenții, să fie nu doar declarații, dar să treacă la acțiuni. Eu pledez pentru alegeri anticipate încă începînd cu anul 2014 și voi insista în continuare. Prin urmare, salut o astfel de inițiativă”, a relatat astăzi Dodon.

Menționăm că europarlamentarii au decis să condiționeze debursarea banilor alocați Moldovei cu respectarea normelor democratice la adoptarea reformei electorale. Surse din Parlamentul European spun că aprobarea finală a ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost amînată. Decizia finală urma să fie luată la 18 mai, dar Parlamentul European a decis să ia o pauză de cel puțin o lună.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

jonh 16 mai. 18:26

ха ха ха сколько ответственности . а он не в курсе , что если начнуться волнения на фоне невыплат пенсий и зарплат то ему эти слова припомнят?

в назидание 12 mai. 15:17

Додон как президент не должен участвовать в афере, устроенной плахой и его прислужниками по изменению избирательной системы в Молдове, а должен четко сказать, что ПРЕЗИДЕНТ ПРОТИВ ЛЮБЫХ ИЗМЕНЕНИЙ ИЗБИРАТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ В ДАННЫЙ МОМЕНТ !!! ПРАВИЛА ИГРЫ НЕ МЕНЯЮТ ВО ВРЕМЯ ИГРЫ !!!

Aculina 12 mai. 15:05

poate cineva numi un sef de Stat care ar fi bucuros de retragerea finantarii tarii sale, cred ca nu. Oare un presedinte de tara nu este in stare sa controleze unde merg banii din aceste finantari? Sint mai multe intrebari la care un presedinte de tara ar trebui sa se comporte ca un presedinte nu ca un ........

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load