X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Trump a semnat decretul privind încetarea finanțării imigranților ilegali

28 apr. 2017,, 15:00   Externe
1579 0

Donald Trump a semnat decretul privind încetarea finanțării orașelor-azil pentru imigranții ilegali, care limitează cooperarea cu instituțiile de migrație.

Drept răspuns, judecătorul Districtului San Francisco, care intră sub jurisdicția Judecătoriei Districtului al IX-lea, William Orrick, a anulat decizia lui Donald Trump privind interzicerea finanțării orașelor-azil pentru imigranții ilegali. Peste cîteva ore după luarea acestei decizii a urmat comentariul șefului Aparatului Casei Albe Rhines Pribas.

- Au înnebunit cu toții în acest District al IX-lea – îl citează pe Pribas publicația Hill - este clar un lucru: că în țara noastră putem alege instanța de judecată pentru decizia de care avem nevoie și noi lucrăm deja la recursul asupra acestei decizii, urmînd să-l trimitem la Curtea Supremă de Justiție a SUA.

Publicația scrie că judecătorul numit încă de Obama a decis că ordinul lui Trump încalcă Constituția, încercînd să „lipsească jurisdicțiile locale de fondurile alocate de către Congres, fără nici o notificare sau posibilitate de a putea fi auzit“.

Anterior, Judecătoria Districtului al IX-lea din San Francisco a blocat Decretului lui Trump privind imigrarea, care interzicea temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor unora din țările Orientului Mijlociu și Africii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?