X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Voronin: Lucrăm zi şi noapte pentru anticipate

7 mai. 2013,, 09:54   Politică
3926 1
Foto: inprofunzime.md
Comuniştii refuză din nou invitaţia şefului statului, Nicolae Timofti, de a participa la consultări în privinţa desemnării unui candidat pentru funcţia de premier. Asta în condiţiile în care preşedintele ar trebui să reînceapă, marți, discuţiile cu reprezentanţii fracţiunilor parlamentare, relatează Publika.md.

Comuniştii insistă pe necesitatea unui scrutin parlamentar anticipat.

"Zi şi noapte lucrăm pentru alegeri anticipate şi oricum o să reuşim să ajungem la alegeri anticipate, pentru că altfel nu are cine conduce ţara. Păcătoşii aceştia sau cum să-i mai numim, vai de capul lor, nu sînt în stare să facă nimic pentru Republica Moldova", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În acelaşi timp, premierul interimar, Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat, spune că este nevoie de mai mult calm pentru negocieri.

"După sărbători sînt convins. Acum e bine să ne calmăm, să ne gîndim la lucruri frumoase şi după ce trecem aceste sărbători, să ne reluăm activităţile şi eforturile într-o manieră şi mai accelerată, pentru a crea ceea ce aşteaptă cetăţenii, stabilitate şi previzibilitate", a menţionat Leancă.

Şeful statului, Nicolae Timofti, este obligat să poarte consultări cu fracţiunile parlamentare, în vederea identificării unui nou candidat pentru funcţia de prim-ministru. Asta după ce Curtea Constituţională a declarat ilegal decretul lui Timofti, prin care Vlad Filat a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?